2009. november 12., csütörtök

Utazunk!

Miután az új diagnózissal jogosultak lettünk magasabb összegű családi pótlékra, a postaládában a minap találtam egy borítékot, ami egy kis kártyát, egy ú.n. hatósági igazolványt tartalmazott erről, és ami utazási kedvezmények igénybevételére jogosít. Fogalmam sem volt, milyenekre, hát, belemásztam a magyarorszag.hu-ba, és hatalmas meglepetés ért: először is korlátlanul (illetve addig, amíg fenáll a diagnózis, és kapjuk a magasabb összeget, de legalábbis minimum két évig, a felülvizsgálatig) utazhat Sz. plussz egy kísérő vele 90%-os kedvezménnyel belföldön. De ami még izgalmasabb, hogy helyi közlekedést díjmentesen veheti génybe a gyerek, plussz szintén egy kísérő.

Csak azon mosolyogtam némi (?) iróniával, hogy amikor még "csak" beszédfogyatékos volt, és hetente kétszer utaztuk át a várost a fejlesztésekre, akkor nem járt ilyen kedvezmény, ahogy magasabb összegű csp. sem, pedig abban az állásban a gyerek sokkal reménytelenebbül festett. De a beszédvizsgálóban azt mondták, hogy erre nem adnak, ez nem minősül súlyos fogyatékosságnak. (Borzasztóan remélem, hogy ez változott az elmúlt években).

Amúgy meg a nagy örömben el akartunk ugrani Szegedre, mert P. vállalt még hétvégi munkát, és pénteken nevelés nélküli munkanap van az oviban, szóval kitaláltuk, hogy akkor hónom alá kapom a két kölköt, és csütörtök kettőkor vonatra pattanok, erre Sz. nem végighányta a szerda éjjelt? Utóbb kiderült ő a csoportjában az ötödik volt... Utazás lefújva, anyós megnyugtatása, hogy akkor megyünk két hét múlva (jövő héten Panni néni péteken), éjszakai hányás-nyomok eltakarítása... Szerencsére Sz. nappal egyre jobban lett, bár szinte egész nap feküdt a nappaliban a kinyitott kanapén, de jókedvű volt, sokat ivott, evett kekszet, levest, viháncolt A.-lel, de délutánra kijött A.-n az MMR, felment a láza (a tüszős mandulagyusz. az oltás másnapján tört ki rajta, és bár mondta a doki akkor, hogy készüljek, hogy egy hét múlva lehet megint lázas, kiütéses, ami már az oltástól lesz, de teljesen elfelejtettem a betegség és szülinap közepette.)

Szóval maradtunk, de talán jó lesz az idő (legyen olyan, mint ma, lécci, lécci, lécci...), akkor itt is el leszünk biciklizve, őszölve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése